Wednesday, 18 December 2013

Jordan, Wadi Mujib

Salam readers

Lamanya tak update blog . serious ! sangat lama sangat sangat dah setahun lebih dah. Alhamdulillah . hihi. selamat lagi aku kat jordan ni ha. haha. sekarang tengah musim winter. Kelas banyak yang cancel , exam pon terpaksa postpone sebab ramai yang tak dapat hadir especially pelajar2 dari Amman. Dikhabarkan tahun ni salji tebal di Amman so jalan banyak yang tutup. 

So, basically hari ni nak cerita pasal wadi mujib. Kalau korang suruh aku suggest tempat best kat jordan ni, memang sure sure la aku syorkan wadi mujib. Super duper awesome la. Wadi mujib ni untuk mereka mereka yang suka kan adventure. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 3 jam la from irbid ni.


muka eksaited habis nie . tak masuk dalam lagi pon dah srmangat

Time ni cuaca macam okay je. tak panas sangat and takde la sejuk sampai menggigilkan. Nak masuk sini kalau ada student card boleh lah murah sket. Kalau rasa kaki korang sakit ke, kaki tak kuat sebab pernah injured ke better pikir 2 kali la dulu before nak pergi tu. Arus air sangat deras pastu along the way nak jalan dalam air. fuh fuhh. penat taw !



awesome people! semua aktif dapat main air


Part paling best ! cuak gak sebab batu licin sangat.tapi time nak slide turun . huh! memang enjoy giler ah


Tempat ni actually bahaya la juga sebab kengkadang tangan tak kuat so tali yang sepatutnya kena pegang pon terlepas. Kengkadang ada je yang susah nak control badan sendiri dalam air. sebab tu la function 2 3 ketul budak laki ni. Bantu jaga keselamatan la gamaknya. Tapi overall dorang dorang yang join trip ni sumpah lasak. no hal la


Dah sampai kat kawasan kemuncak ! kawasan air terjun

Bagi aku, memang takkan pernah rasa menyesal ah kiranya kalau datang sini . *mungkin sebab aku suka buat mende lasak jugak kot. hihi

1 comment: