Thursday, 19 January 2012

jangan mudah percaya!

Assalamualaikum


STATUS : JOBLESS


yes, i am. xde job vacancy ker? nak jugak rasa cari duit sendiri. Saya try la surf internet ni. mana la tahu kot2 ada rezeki kan. saya pun search kat mudah.my  > JAWATAN KOSONG<


then, korang tahu apa yang keluar?






tengok je, terus jadi excited. Best gak ni kerja dari rumah. save masa and duit kan. seronok giler. saya pun bagitahu la hajat yang terbuku di hati*wah wah wah kat my mom


me : mom, can I apply for this job, it looks interesting
mom : why not, let me read it first
me :we have to bank in RM 30 to get the e-book
mom : so, we can transfer it by this night, btw, i think you should search this job (jurutypist) at google


wahh, jadi kaya la aku ni.


lepas tu, saya pun search la kat google. pelik gak ada satu tu tulis.... jurutypist tipu? 






okay, fine! saya kena tipu. seriously rasa macam nak gelak giler bila baca ni.bodoh betul!! mana ada kerja senang macam tu!! my mom sangat bijak[bangga2]. nasib baik dia suruh saya search dulu. hampir2 da nak transfer duit.


sistem kerja ni macam sistem 'duplicate' atau berantai. Maksud e-book yang dia bagitahu tu tentang cara2 nak hasilkan website . Then, buat benda sama. nanti orang lain plak transferkan duit dalam account kita.


#PESANAN PENAJA = check dulu before buat something

20 comments:

  1. nasib jumpa blog ni..jazakallah khayran

    ReplyDelete
  2. Ye btul2...kita jangan sangat percaya...mane ada kerja semudah ni, nak dapat duit bukan senang beb..nak habiskan sekelip mata pun boleh!!!

    ReplyDelete
  3. hampir terkena... nasib search dulu. thk for this blog... hehehe

    ReplyDelete
  4. Terima kasih...td xcted betul...trus x jd

    ReplyDelete
  5. Terima kasih...td xcted betul...trus x jd

    ReplyDelete
  6. tq hmpir2 jew nk try...

    ReplyDelete
  7. baru terpk nak apply as pendapatan sampingan. nsb baik ada blog u. thanks sbb da menyelamatkan kami dr ditipu :)

    ReplyDelete
  8. Aku sendiri dah join jurutypist.com ni. tak lah dikatakan tipu. kerjanya taip iklan untuk syarikat affiliate yang dia rekomen. kenalah rajin taip iklan di tempat yang disuruh. kalau yang pemalas tu nak duit senang memanglah cakap tipu. join 1 hari saja dah dapat balik modal aku. satu bulan buat part time boleh dapat RM1000 lebih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yakah n macam mana nak buat publish tu n guna HP boleh Kah yang ada internet

      Delete
  9. btul tu...xtipu tu..rm30 tu tak byk sgt pun bbanding dgn pngtahuan yg kita dapat dari ebook tu..dia buat ebook guna otak so kena byr usaha dia tu..tak try mana tahu kalu asik dgr ckp org jer..adedeh. actly jurutypist tu bole google takpaya bayar tapi korang tahu ke camna buat? tak tahu kan...huhu so beli lah

    ReplyDelete
  10. btul tu...xtipu tu..rm30 tu tak byk sgt pun bbanding dgn pngtahuan yg kita dapat dari ebook tu..dia buat ebook guna otak so kena byr usaha dia tu..tak try mana tahu kalu asik dgr ckp org jer..adedeh. actly jurutypist tu bole google takpaya bayar tapi korang tahu ke camna buat? tak tahu kan...huhu so beli lah

    ReplyDelete
  11. nuri-nak tanye.jurutypist tu bayar rm30 sekali je ke?and lepas bayar trus dapat e-book then trus boleh kje ke?tlong gtau sikit...tq

    ReplyDelete
  12. nuri-nak tanye.jurutypist tu bayar rm30 sekali je ke?and lepas bayar trus dapat e-book then trus boleh kje ke?tlong gtau sikit...tq

    ReplyDelete
  13. nuri-nak tanye.jurutypist tu bayar rm30 sekali je ke?and lepas bayar trus dapat e-book then trus boleh kje ke?tlong gtau sikit...tq

    ReplyDelete
  14. tq....sye bru bercadang nk try.....alhamdulillah ALLAH tunjukkan jalan....nsib baek jmpe blog awk....

    ReplyDelete
  15. https://docs.google.com/file/d/0B0iD3ttuZR8TMWFxUXZzblJIQjQ/edit
    ini link download e-book tue....ada orang share...tapi aku xkena la sbb aku akn siasat dulu sbelum msuk....korang nilai la sndri...

    ReplyDelete
  16. Aku sendiri dah join jurutypist.com ni. tak lah dikatakan tipu. kerjanya taip iklan untuk syarikat affiliate yang dia rekomen. kenalah rajin taip iklan di tempat yang disuruh. kalau yang pemalas tu nak duit senang memanglah cakap tipu. join 1 hari saja dah dapat balik modal aku. satu bulan buat part time boleh dapat RM1000 lebih.

    ReplyDelete
  17. mana satu nie???tipu ke x tipu???

    ReplyDelete